Футболният агент Лъчезар Танев коментира ситуацията в Левски. Собственик на „сините“ е Наско Сираков, който е близък с импресариото, който от дълги години живее и работи в Барселона.

„Темата е деликатна, но аз не се притеснявам да я коментирам. Когато дълги години не си поставял нещата на реална основа, много трудно ще се случи за няколко месеца. Нереално е да имаш собственици и спонсори, които по някаква причина да дават по 20 милиона, а клубът да изработва много по-малко".

"Когато това приключи е много тежко. Наско Сираков поема ангажимента и амбицията на живота си. Със сигурност си слага топките на масата. Грубо казано. Той винаги е бил личност във всеки един аспект. Дори в негативен", сподели Танев.  

"Ако Левски има една основа от 4-5 милиона лева от различни спонсорства. Говоря за генерални и второстепенни, плюс телевизионните права, плюс фенската маса – билети и сезонни карти. Ако направят и някой трансфер, постепенно произвеждайки собствени футболисти, ще се държи едно добро ниво. Ако се ръководи правилно клуб като Левски и ЦСКА, с това което изброих след 4-5 години може да има една стабилна основа".

"Такъв клуб може да стане сериозен интерес за фондове и европейски клубове. Да го имат като един филиал, защото в България все още и данъчната система е много по-добра в сравнение с европейските държави. Играчи, които са на високо ниво могат да получават български паспорти, което може да помогне при бъдещ трансфер", каза още мениджърът.

"Първите две години са много трудни. Ако Левски се стабилизира и успее да има нормални приходи, които да отговарят на действителността в страната. Ако работят правилно в детско-юношеския футбол това ще се види до 4-5 години".

"Нищо чудно да има и последващо развитие, както е в много други държави и изведнъж в Левски да се случват и много хубави неща. Същото важи и за ЦСКА, но там нещата са по-стабилни благодарение на Гриша Ганчев и другия собственик“, коментира Танев пред Дарик радио и Dsport.bg.