Скандалите в Левски нямат край. Бившият шеф на маркетинг отдела на ПФК Левски Тодор Минев също нападна изпълнителния директор на клуба Павел Колев.

Както е известно, преди дни един от тарторите на Сектор "Б" Любомир Костадинов-Младежа сериозно оплю Колев. Сега дойде ред и на Минев. Той изнесе скандални неща от кухнята на клуба, в който работеше от февруари 2018 година до май 2019 г.

Минев обясни във "Фейсбук", че е бил готов да работи срещу 1 лев заплата, но въпреки това шефовете на "Герена" решили да го махнат. Твърди, че на негово място са назначени тикет мениджър, ивент мениджър и мениджър продажби, а може би и още хора.  

Ето какво написа Тодор Минев във Фейсбук:

"Павле, Павле и аз имам едно въпросче, така както си тръгнал да отговаряш...

Какво се случи с маркетинга и магазина на Левски, след като беше прекратен моят договор?!

Ясно ми е, че на фона на днешните проблеми, това за което говоря е вероятно капка в морето, но защото “охраната и магазина” се дъвчат отдавна, исках да споделя някои неща.

Предложението ми да продължа да изпълнявам задълженията си срещу 1 лев дойде, защото ми бе обяснено, че договора ми се прекратява, за да се спестят средства, но след редица разговори така и не бе прието.

Веднага след освобождаването ми на мое място бяха назначени тикет мениджър, ивент мениджър и мениджър продажби, това са само мениджърите, за които знам вероятно е имало и други назначения на по-ниските етажи, нямам идея на какви заплати са били въпросните хора, но вероятно сумата е надвишавала моя бюджет, който в моя случай беше изплатен с 10 месечно закъснение.

В случай, че се бяха постигнали сериозни резултати или най-малкото се беше продължило това, което аз и екипът ми създадохме - въпроси нямаше да има, но уви с целият бюджет и всички директорчета нещата около магазина и събитията тотално се съсипаха.

Тук ще споделя нещо, което много малко хора знаят. Преди да се прекрати договора ми, предвиждайки, че магазина и всичко свързано с него върви към крах, седнах с няколко човека, които смятам за специалисти в сферата на търговията и финансирането, за да подготвим план за спасение на това звено.

План беше подготвен и беше организирано срещу ипотечен кредит да вземем необходимите средства, за да се произведат достатъчно артикули и да се зареди не само магазина на "Герена", а множество магазини и бензиностанции, които изявиха желание да се включат в разпространението на продукти с марката Левски.

Текущият тогава договор предвиждаше 20% от оборота на целия този бизнес да влиза в хазната на клуба, забележете оборота, а не печалбата! Все още имам някъде в компютъра си подробния бизнес план, при чието изпълнение, се предвиждаше да влизат стотици хиляди левове месечно в клуба.

Та въпроса ми към Павел е, какво направихте с големите бюджети и специалисти за магазина и организирането на събития около футболните мачове?!? След като сметнахте, че сте по-компетентни да правите това...

По принцип съм доста наивен, но никога не съм се лъгал в човек толкова, колкото се подлъгах в ПК! И аз смятах, че образован и ерудиран човек като него би бил перфектен за клуба, но уви тепърва ще му сърбаме попарата".