21-годишният централен защитник Алекс Петков, 23-годишният десен бек Клаудио Тавареш и 34-годишният нападател Ва­лери Божинов очакват да подпишат договори с Левски по време на паузата заради мачовете на националните отбори.

Последен тест ще бъде контролата срещу Витоша в събота. Синът на Милен Петков вече е по­казал качества в близо двете седмици, през кои­то тренира на „Герена" и ще е част от търсенето на решение за справяне с тежката кадрова ситуа­ция в сърцето на отбрана­та, пише "24 часа". Добри са и първите впечатления от порту­галския краен бранител Тавареш. За Божинов се чакаше да изтече догово­рът му с Пескара до 31 август, а предвид пред­стоящата раздяла с Найджъл Робърта присъ­ствието му сред опциите за атаката се оказа въз­можност, която „синьо­то" ръководство ще грабне в тежката финан­сова ситуация.

От „Герена" продъл­жават да се надяват възможно най-скоро да се стигне до подпис и с 25-годишния халф Борислав Цонев. „Синият" юноша продължава да тренира с Левски, но има да доизчиства проблеми с Интер (Запрешич), с който разтрогна по вина на клу­ба. А към него има и предложения от чужби­на.

Атанас Курдов, който също тренира с родния си клуб, е далече от договор с Левски. Гръцкият защитник Янис Каргас не успя да се разбере с ПАС (Янина). Хипотетично би могъл да остане и пак да играе в Левски, но ако намали значително заплатата си.

Холмар Ейолфсон, който отказва да се върне на „Герена", получи по­виквателна за национал­ния отбор на Исландия за двубоите от Лигата на на­циите срещу Англия и Белгия. Според levski365.com Холмар съ­ди Левски във ФИФА и „сините" няма да получат пари от негов трансфер, като най-близо до при­вличането му е датският Копенхаген.

Бившият нападател на Левски Станислав Ко­стов пък постигна дого­ворка с Олимпиакос (Никозия), съобщиха в Кипър.