Представители на НКП на Левски дадоха официална пресконференция, на която представиха позицията си относно сложните си взаимоотношения с ръководството на "синия" клуб. 

На нея присъстваха членът на УС на НКП - Димитър Костадинов, Тодор Минев - бивш маркетинг директор на Левски и Мартин Фердинандов - собственик на охранителната фирма “Спорт секюрити”. 

“Темата не е приятна за нито един левскар. Става дума за конфликти и недоразумения в публичното пространство, които се тиражират от доста време. Имената ни са замесвани непрекъснато в интриги. Поводът за тази изява е свързан с последната пресконференция, която Левски направи на 26-и август тази година.

Една група опортюнисти и ренегати, които използват фундаменталното име "Ултрас Левски", базирайки се на думите, изречени на пресконференцията на Левски, най-вече от Павел Колев, мигновено изстреляха в публичното пространство поредния пасквил с манипулации по наш адрес. Това наложи да представим цялата истина, черно на бяло, такава, каквато е.

На официалния сайт на НКП публикувахме доста дълъг списък, всеки може да се запознае с него. Изредени са доста събития и факти, подкрепени са с документи, фактури и договори. Твърде дълъг е текстът, така че нека не го четем заедно, защото ще отнеме доста време. Аз съм си позволил да извадя няколко акцента, на които ще се спра”, каза членът на НКП Димитър Костадинов, след което продължи: 

"Мина достатъчно дълго време от пресконференцията на Левски, както и от всички атаки от сдружението с нестопанска цел. Изчакахме достатъчно с надежда, че клубът ще ни подкрепи, дори проведохме среща на 31-и август, на която дискутирахме надълго и нашироко проблемите, но до опровержения не се стигна. Затова ние сме длъжни да го направим сами. Решихме да го направим така - като представим цялата истина, черно на бяло и хронологично”, добави фенът на Левски, който не се изказа никак ласкаво за една от фен фракциите на сините “Ултарс Левски”.

“Не сме съгласни да ни наричат “гробокопачи”, “палачи”, а нашият труд да бъде определен като “Смъртна присъда за Левски”. Не сме дошли да се оправдаваме и нападаме Левски като институцаия. Левски за нас е светиня. Не сме дошли да нападаме и сегашното ръководство на Левски, въпреки че те помогнаха на нашите зложелатели.

За нас е важно този порочен кръг на вражда и недоразумения да бъде затворен завинаги и повече да не се изправяме пред вас по такива теми. Ние вярваме, че Левски е на левскарите. За нас е важно, че Левски е много повече от шоу и забавление. Левски е вяра и религия. Една част от тях са така наречените от мен ренегати - които са били изгонени или избягали от организираните левскарски редици. Те са регистрирани в полицията. Това са хора, занимаващи се с незаконна дейност. Хора, които са били изгонени или са се отделили от нас и са се влели в “Ултрас Левски”.

Не казвам, че ръководството напада нас. Ние казваме, че ръководството изрече неверни твърдения, което даде повод на въпросните хора да ни нападнат още веднъж. Тази вражда не бива да бъде подклаждана. Това влияе на неорганизираните левскари, които са много голям процент. За нас е важно да дадем цялата истина, подкрепена с конкретни цифри, кореспонденция и договори, и да изчистим имената си.

Това са болни теми за всеки един левскар. За нас е важно този порочен кръг от обвинения и нападки да свърши. Затова сме изнесли договори, факти, фактури. Не знам доколко е редно, но не виждаме друг начин това нещо да бъде овладяно. Предупредихме ръководството на клуба, че ако не опровергаем тези неща заедно, ще го направим сами.

Приравняват нашата организация с така наречените фракции или ултраси. Това за мен не е коректно. За Левски мястото на ултрасите е в сектор “Б”. С хора, които организират алтернативни групи в други сектори няма какво да говорим. Предложихме преди време на “Ултрас Левски” да поемат цялата търговска дейност. Беше им предложен магазина на “Тодор Александров”, но те отказаха да го направят, защото не могли да се справят. От друга страна, не знам колко е легално или нелегално, те си продават някакви артикули.

Не е нормално те да слагат един бивш вицепремиер с човек, който не може да напише “мозък” или “сган”, за което ни се смеят. Съжалявам, но не мога да дискутирам с полуграмотни хора. Единственото, което ни събира, е, че подкрепяме един отбор и ходим на един стадион. Те не са компетентни, но дори да са - те отричат това, което правим. 

Сега нещата се принизяват едва ли не до конфликт на лумпени. Съжарлявам, но не сме лумпени. Аз от 13-14 години съм служител на БАН. Когато в медийното пространство нещата се разглеждат по този начин, няма как да стане. Аз лично съм порвел среща с г-н Сираков, в присъствието на Степан Хиндлиян и Любомир Костадинов. Поставих следния въпрос: Ще поставяме ли въпрос да се разпределя ресурс между някакви групи от привърженици, които се карат? Ако е така, няма да участваме.

Ние не сме комунисти, няма как да работим безвъзмездно. Но ще получим пари от средства, които ние сме генерирари. Не от клуба или някой “Бащица”. Ние вършим работа. Нашата организиция и фирма са най-подготвените в този аспект и то на най-добрите цени”, добави Костадинов по повод разправиите между НКП на Левски и фракцията “Ултрас Левски”.