Исландският национал Холмар Ейолфсон приключи кариерата си в Левски, макар че още се води футболист на "сините".

Той със сигурност е изиграл последния си мач за отбора и му се търси нов клуб. Пред трансфера обаче има няколко пречки, които "Мач Телеграф" разкрива подробно.

Първата е, че бившият му клуб Макаби Хайфа трябва да получи 30% от сумата за Холмар при негова продажба. Това може да остави 26-кратния шампион без никаква печалба, защото договорката с бранителя е дължимите му заплати и бонуси да се изплатят с парите от сделката за него.

Ейолфсон взима едно от най-високите възнаграждения на "Герена". По неофициална информация става въпрос за 30 000 евро месечно.

Именно това е спряло завръщането му в Розенборг, с чийто тим спечели две титли на Норвегия между 2014 и 2016 г. Той е поискал от скандинавците заплата, каквато получава в Левски, но условието му е било отказано. Все пак остава вероятност Холмар да се завърне в отбора.

Целта на Левски е да продаде исландеца до края на месеца, като към него има интерес от доста клубове. Освен това "сините" са му дали разрешение да играе за родината си при тежката загуба с 1:5 от Белгия.

Ейолфсон беше на терена 90 минути за викингите, като обяснил на "сините" шефове, че е хубаво да играе, въпреки че не е готов на 100%. Но така той ще вдигне цената си и от "Герена" му дали зелена светлина.