В Левски се надяват да получат около 500 хиляди евро за правата на нидерландския халф Стайн Спиерингс, пише "Тема спорт". Той може да се завърне в родината си, от която пристигна в началото на годината. 

Играчът е дал дума, че няма да натиска, за да си тръгне от "Герена" без пари. Полузащитникът е в плановете на Твенте. Бившият отбор на Николай Михайлов спешно търси играч, който да играе зад нападателя. 

Предполага се, че Стайн е предложен на тима от агента Лъчезар Танев, който навремето трансферира Михайлов от Ливърпул в Твенте. Според информациите в Ниската земя техническият директор на клуба Ян Щруер има списък с няколко имена, сред които е това и на полузащитника на Левски. 

Твенте се е насочил към привличането на Тиарон Шери, но халфът има договор за още една година с Макаби Хайфа и ако искат да го имат в състава си, нидерландците ще трябва да платят сериозна трансферна сума. 

Медиите там смятат, че поради тази причина от бившия тим на Николай Михайлов са се насочил към Спиерингс. Той бе привлечен от Валвайк за около 300 хиляди евро. 

Стайн в началото не бе титуляр при Георги Тодоров, но сега се намира в добра форма. Той вкара 2 гола при успеха с 4:0 над Монтана. Интерес към звездата на "сините" има и от Емполи.