Левски ще привлече една от големите си трансферни цели това лято! Става въпрос за Радослав Цонев, който се завръща на "Герена" след 4-годишно отсъствие. От клуба му Лече вече потвърдиха, че сделката е факт.

"Лече потвърждава, че категорично прехвърля правата за упражняването на спортни услуги на Радослав Цонев на Левски", гласи част от съобщението на италианския клуб.

Радослав Цонев напусна родния си клуб през 2016 г. след 48 мача и 3 гола. После подписа с Лече като свободен агент и записа 48 срещи с 6 попадения за отбора в Серия "Ц" и Серия "Б" на Италия. Той беше преотстъпван още на Витербезе (23/3) и Монополи (6/0).

Радослав Цонев беше най-желаният футболист от треньора на Левски Георги Тодоров. На "Герена" той отново ще играе рамо до рамо с близнака си Борислав Цонев, който вчера донесе домакинската победа с 2:1 над Етър Велико Търново.

Освен с близнаците Цоневи, това лято "сините" се подсилиха още с Орлин Старокин, Живко Атанасов, Тома Даске, Матео Стаматов и Алекс Петков. След наеми се завърнаха Илия Димитров и Николай Кръстев. Пред договор с клуба е и Валери Божинов.