Нужно е хладнокръвие и спокойствие, за да покажем на какво сме способни. Това заяви старши треньорът и главен мениджър на ЦСКА 1948 преди гостуването на Левски в двубой от шестия кръг на Първа лига. Срещата на „Герена“ е в събота от 21:00 часа. На пресконференцията в Пресклуб България присъства и капитанът на “червените” Андон Гущеров.

„Мачът е винаги по-различен, това е Вечното дерби. То е по традиция най-голямото дерби и ние го очакваме с най-голям интерес, както и феновете. Нямаме кадрови проблеми, като изключим Гущеров, имаме Орачев и Чочев, които са в подготвителен период, но други проблеми засега нямаме. За ЦСКА никога няма значение дали е гост или домакин. Мисля, че и в първите кръгове го доказахме. Селекцията на Левски е отворен процес, но те взимат качествени български играчи, нормално е да не са сработени на 100%. Нас не ни интересува кой е съперникът, имаме клубна философия, която трябва да се спазва и във времето трябва да доказваме и да защитаваме името ЦСКА“, започна той.

„Изобщо не знам кой двубой ще определят за Вечно дерби от Левски. ЦСКА е на феновете, а какво ще определят Левски, този въпрос е към тях. Напрежение във футбола има винаги, още повече когато играчите носят фланелката на ЦСКА. Трябва да свикват с това напрежение, ние сме един клуб, който има пет мача в Първа лига, нормално да ни трябва малко време, но имаме точно изградена философия и йерархия в клуба. Убеден съм, че резултатите ще дойдат. При мен има предстартова треска, предполагам и при футболистите. Никога няма фаворит независимо от моментното състояние на клубовете – ние, както и Левски, искаме да победим“.

„Трудно мога да ви кажа дали ще има финансово стимулиране, но една победа над Левски ще повиши самочувствието на клуба. Нужно е хладнокръвие и спокойствие, за да покажем на какво сме способни. Един голям треньор – сър Боби Робсън, ми каза: „Най-лесно е, когато имаш добри футболисти“. Най-силните страни на Левски? – че е Левски. Не си правим илюзим, че ще вземем лесно трите точки. Опитваме се да го предадем и на самите състезатели, надявам се да са го разбрали. Няма нищо лошо, че в България има чужденци, но трябва да отворим вратата и по-широко за българските футболисти, защото в по-малките национални гарнитури нещата куцат“, завърши Балъков.

„Самочувствието е леко приповдигнато, надявам се с всеки изминал мач да играем по-добре. Вече съм здрав, но не съм на 100% физически, ако треньорите преценят да играя, ще го направя. Не мисля, че мачът ще е много различен, приемаме нещата съвсем нормално. Този срещу Левски е по-важният мач, за мен лично. За нас този мач е Вечно дерби, ЦСКА срещу Левски, затова и мисля, че е по-важен“.

„При някои има предстартова треска, при всеки е различно. Във футбола е нормално да има конкуренция – Мартин Камбуров е едно голямо име, което само може да ни помогне, той може да помогне във всяко едно естество. Остава му малко да подобри рекорда на Петър Жеков, надявам се заедно да постигнем тази негова цел. Ние като цяло гледаме на първо място отбора, ако имаме възможност, ще му подадем, но от по-голямо значение е да печелим точки“, сподели капитанът на армейците Андон Гущеров, който отсъства дълго време заради травма. /БГНЕС