Ботев Пловдив - Левски, двубой от седмия кръг на родната efbet Лига. Стадион "база Коматево", 21.00 часа.


Вероятни състави:

Ботев Пловдив: Аргилашки, Перейра, Работов, Генев, Цикарски, Шоколаров, Еспиноза, Неделев, Шопов, Добрев, Илиев

Левски: Михайлов, Найденов, Петков, Атанасов, Стаматов, Б. Цонев, Р. Цонев, Спиерингс, Мохамед, Паулиньо, Робърта


Прогноза на Gol.bg:

Направилият слаб старт на сезона Левски се стабилизира и завръщането в клуба на куп юноши очевидно действа мотивиращо и вдъхновяващо на целия отбор.

Проблемите при "канарчетата" през последната седмица пък се пренесоха в пълна степен и в спортно-техническата част. След разочароващото поражение с 1:3 при визитата на Монтана в клуба се получиха сътресения, след които напуснаха Антонио Вутов, Иван Бандаловски и Лъчезар Балтанов. 

Положението при домакините продължава да е все толкова несигурно и на финансовия фронт, където продължава да не се знае как съставът ще бъде издържан оттук насетне. За капак тимът няма победа в пет поредни срещи.

В състава на Левски нещата изглежда от седмица на седмица по-позитивни след турбулентния старт. Три поредни победи в шампионата разсеяха насъбралия се негативизъм и приготвят състава за атака на нови три точки в Пловдив.

Продължава неяснотата около бъдещето на Станислав Иванов, след като се спекулира за сериозен интерес към играча от Турция и Германия. През седмицата бе привлечен братът на Божидар Краев - Андриан, докато Симеон Славчев все още е контузен. Под въпрос за срещата в „Коматево“ продължава да са Найджъл Робърта и Орлин Старокин.

Сблъсъкът днес ще бъде под №140 между тези два отбора в елита. Левски има сериозно предимство в досегашните мачове - 77 победи, 22 равенства и 40 загуби. Любопитното е, че въпреки лошата си форма, Ботев няма загуба на свой терен от началото на сезона. Столичани обаче също нямат загуба далеч от дома.

Очакваме равностоен мач с много положения пред двете врати, а моментното състояние на противниците ни кара да потърсим знак "2".


Резултат: Ботев Пловдив - Левски 2:3