Левски е на прага от подписването на голям спонсорски договор. Според Блиц "сините" ще имат нов генерален спонсор в следващите дни.

Става въпрос за познатата австрийска компания Щрабаг (Strabag), която вече беше рекламодател на "Герена" преди няколко години и логото й стоеше на екипите. Даже сектор "А" на "Герена" бе прекръстен на името на концерна.

Впоследствие договорът между двете страни изтече и не беше подновен. Сега обаче предстои подписването на нов такъв. Нещо повече - мощната строителна фирма ще дава повече пари отпреди.

Става въпрос за 3,5 милиона лева на сезон. Именно поради тази причина Щрабаг ще е не само рекламодател, а генерален спонсор на Левски.

Тя е най-голямата строителна компания в Австрия и сред най-големите в Европа. Има активен бизнес в Австрия, Германия, всички държави в Източна и Югоизточна Европа, на някои пазари в Западна Европа, Арабския полуостров, както и в Канада, Чили, Китай и Индия. На тези пазари Щрабаг оперира чрез дъщерни компании или чрез участие в отделни проекти.

Очаква се новината да бъде потвърдена тези дни – най-късно в края на другата седмица.

Левски беше на прага и на подпис с Ефбет, но преговорите пропаднаха заради нежеланието на голяма част от организираните фенове хазартната компания да налива пари на "Герена". Тя е генерален спонсор на ЦСКА 1948 и това отблъсна ултрасите.