Славният футболист и треньор на Левски Георги Цветков-Цупето вярва, че Славиша Стоянович ще успее и при втория си престой на „Герена“.

„Предишния път той положи добри основи и имаше хубави резултати. Отборът показа добра игра, която се харесваше на публиката. Вярвам, че и сега ще успее, макар че ситуацията е доста по-различна. За един-два месеца отбор не се прави. Ще му е нужно време. Сега идва в труден период. Не му беше лесно и на Гошо Тодоров – всичко се правеше в движение, селекцията, подготовката. А все пак и условията, най-вече като финанси, се отразяват. Вече всичко е комерсиално“, сподели Цупето пред „Тема Спорт“.

„Стоянович сега ще работи със съвсем различен калибър играчи, но пък преди година като имаше повече пари, и какво от това?! Хубаво е, че Левски се обърна към школата, към младите си кадри. Защото едно време около 80% от отборите бяха изградени от играчи, излезели от ДЮШ. За съжаление школите и най-вече децата не са това, което бяха едно време. В Левски и ЦСКА се иска да си първи, да печелиш купата и да играеш в Европа. Това е тяхната визитна картичка. Лошото е, че младите дори и за пари не могат да играят. Не са характери, няма я улицата, а тя изгражда и калява. Защото в тази игра трябва да си мъжки характер. Сега на младите почти всичко им е на готово“, добави 73-годишният Цветков.

„Няма да е лошо дербито да бъде отложено. И в двата отбора има проблеми. Все пак здравето е преди всичко. Но ако мачът остане по програма и се играе в събота, Стоянович го чака интересен дебют. Надявам се да победим ЦСКА“, каза легендата на Левски.