20-годишен бек започна проби в Левски, съобщи "Тема Спорт".

Това е Делян Иванов, който е внук на легендата на сините Александър Манолов (24 септември 1943 г. - 1 февруари 2019 г.).

Той ще има на разположение десетина дни, за да впечатли новия треньор Славиша Стоянович.

Иванов, който може да играе като ляв краен защитник и халф-бек, е роден на 26 септември 2000 година в София. Той е юноша на сините, както и на ДИТ. Започва в Левски през 2009-а, а от 2011-а до 2016 е част от ДИТ, след което отново сменя школите.

След края на сезон 2017/18 е принуден да напусне "Герена", тъй като неговият набор е разпуснат, а в този момент ръководството решава при 19-годишните да играят момчета от набор 2001-а.

През лятото на 2018-а младокът се отправя към Португалия, кьдето минава пробен период в Боависта. Той е успешен и му предлагат да стане част от тима до 19 години. За последно се е подвизавал в италианския Каратезе, който играе в Серия Д.

Дядото на Делян - Александър Манолов-Мамута, има две титли със сините - през 1965 и 1968 година, както и купа през 1967-а. Дълги години той бе шеф на ветераните на Левски.

Славиша Стоянович има нужда от крайни защитници. В момента за тези позиции сините разполагат единствено с Ивайло Найденов и Матео Стаматов, а при нужда е ползван и Орлин Старокин.

Предишният треньор на Левски Георги Тодоров имаше доста забележки към представянето на Стаматов и Найденов. Първият подписа със сините, именно след като изкара успешно тестове. По същия начин контракт със сините си заслужи и централният защитник Алекс Петков.

През зимата сините със сигурност ще укрепят отбранителния вал. Това е едно от желанията на Славиша Стоянович.

На "Герена" вече обсъждат два варианта за зимна подготовка. Те включват провеждането на два подготвителни лагера. При първата опция тимът първо ще се готви у нас, а след това ще играе контроли в Турция. При втория подготовката ще бъде изцяло в домашни условия.

На кой ще се спрат в Левски зависи от няколко неща. Първото е дали клубът ще има финансови средства. Подготовка в чужбина ще има само, ако дотогава се сключат големи спонсорски договори.

В случай че това не се случи, сините ще тренират само в България. Има обаче и опция в клуба да имат пари, но ситуацията с COVID-19 да не позволява на тима да проведе лагер в чужбина. В момента играчите на Левски, които излязоха от карантина, ще направят миниподготовка.