Един от заразените с COVID-19 футболисти на "Левски" ще изгори с 5 бона, твърди „Мач Телеграф“. Той е бил спипан от полицаи да нарушава задължителната карантина от 14 дни, която бе наложена от Министерството на здравеопазването от началото на пандемията.

Това е станало, след като бивш шеф на ЦСКА алармира, че „сините“ не спазват правилата. Милко Георгиев обяви в неделя, че е видял Илия Димитров да пуши наргиле в столично заведение, въпреки че няма право да излиза навън, след като даде положителен тест.

Алармата на Георгиев е стигнала до органите на реда, които са започнали да правят внезапни проверки на играчите на "Левски" в карантина.

Един от тях е бил хванат в крачка, която освен 5 бона ще му струва и присъда от 3 години условно. При нова издънка наказателната сума скача на 10 бона.

Както е известно, „сините“ отложиха мачовете си с "Локо" (Пд) и ЦСКА заради голям брой заразени. Срещата с "Берое" също пропада, след като молбата на старозагорци за това бе уважена. В Стара Загора също имат куп играчи с COVID-19.