Спортът в България няма да бъде прекъсван заради новите по-строги мерки. Това обяви здравният министър Костадин Ангелов на извънреден брифинг в Министерски съвет. Събитията ще продължат да се провеждат без публика.

"Преустановяват се всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер до 18-годишна възраст, с изключение на международните състезания, които са започнали към дата на влизане в сила на тази заповед. Всички спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица над 18-годишна възраст и международните състезания се провеждат без публика. Преустановяват се посещенията във фитнес центровете", каза Ангелов.

Вижте цялата заповед:

След проведено заседание на Министерския съвет на Република България беше взето решение от петък (27.11.2020 г.) до 21 декември 2020 г. да бъдат преустановени всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица до 18 годишна възраст на закрито и открито. Изключения се допускат за международни състезания, които вече са започнали до датата на налагане на ограниченията.

Всички мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица над 18 годишна възраст ще се провеждат без публика и при спазване на всички противоепидемични мерки.

От петък се преустановява дейността на фитнес центровете на територията на страната.

Предстои издаването на заповеди от министъра на младежта и спорта Красен Кралев и министъра на здравеопазването Костадин Ангелов.