Левски – Локомотив Пловдив, мач от 12-ия кръг на efbet Лига, "Герена", начало: 17.30 часа

Вероятни състави:

Левски: Михайлов, Стаматов, Атанасов, Даске, Найденов, Райнов, Юруков, Паулиньо, Димитров, Мохамед, Робърта
Контузени: Ст. Иванов, Краев, Славчев, Б. Цонев, Р. Цонев
Треньор: Славиша Стоянович 

Локомотив: Луков, Петрович, Масоеро, Алмейда, Карагерен, Цветанов, Умарбаев, Витанов, Салинас, Илиев, Минчев
Контузени: няма 
Треньор: Александър Тунчев

Прогноза на Gol.bg:

Левски ще изиграе първия си мач от месец насам. За последно "сините" бяха на терена на 1 ноември, когато загубиха с 0:1 от Лудогорец в Разград. После двубоите на столичани бяха отложени заради коронавирус в отбора, отделно имаше и пауза за националните отбори.

През това време Левски направи и треньорска смяна. На "Герена" се завърна Славиша Стоянович. Той има тежката задача още днес да спре негативната серия на отбора от 5 поредни мача  без победа в efbet Лига. За последно 26-кратният шампион на България спечели на 19 септември – 3:0 у дома над ЦСКА 1948. Последваха загуби от Ботев Пловдив (1:2), Славия (0:1), Черно море (1:2) и споменатото поражение от Лудогорец. Ботев Враца пък измъкна 0:0 в София.

Статистиката обаче е против Стоянович. Единствените неуспешни стартове на чуждестранни специалисти, начело на Левски, са именно срещу Локомотив Пловдив. Във 2-ия кръг на сезон 2013/14 Славиша Йоканович тръгна с фалстарт в дома на "сините". Неговият отбор загуби с 1:2. Една година по-късно и испанецът Пепе Мурсия не успя да почне ударно. Този път в 1-ия кръг на "Георги Аспарухов" "сините" стигнаха само до 1:1 срещу "черно-белите". Всички останали треньорски дебюти на чужденците в Левски са успешни.

"Смърфовете" са и в приповдигнато настроение заради разгрома с 6:0 над градския съперник Ботев. Освен това те не са губили на "Герена" в последните си две гостувания – 0:0 за Купата и победа с 2:1 за първенство. Локо е и в серия от три поредни успеха като гост в първенството – 3:1 над Етър Велико Търново, 3:1 над Берое и 3:0 над Царско село. Отборът има 7 победи в историята си на "Герена". 5 от тях са в последното десетилетие и нашата прогноза е, че днес гостите няма да си тръгнат недоволни.

Очакваме да паднат голове и в двете врати, а отборите да поделят точките.

Прогноза: Левски – Локомотив Пловдив 1:1