Крилото на "Левски" Станислав Иванов ще продължи кариерата си в американската MLS. Той ще носи екипа на "Чикаго Файър", където преди години игра легендата на родния футбол Христо Стоичков.

Договорът на 21-годишния Иванов с тима от САЩ влиза в сила от 1 януари 2021 година. Това са последните факти около Стаси, който изживя солидна трансферна сага през последните месеци. Според непотвърдени данни "сините" ще вземат за него 200 000 долара, което си е добре на фона на обстоятелствата. Крилото не се разбра с клуба за нов договори и се очакваше да си тръгне като свободен агент в края на сезона, когато настоящото му споразумение изтичаше.

В същото време обаче Стаси стана поредният талант за милиони на "Герена", който се превърна във футболист за хиляди. Клубът не успя да извлече максимума от него, което често се случва на "Герена". Станислав Иванов дебютира със синята фланелка още преди 7 години и през последните сезони към него имаше солиден интерес от чужбина. Говори се, че е имало оферти за крилото, които са били многократно по-големи от споменатите по-горе 200 000 долара. Клубът обаче винаги е търсил повече от реалната стойност на играча и заради това се стигна до настоящата ситуация.

"Левски" иска четири милиона за свой футболист, който е 48 килограма с мокри дрехи. Това няма как да стане. Христо Стоичков бе продаден за толкова пари. Когато изкарат подобен футболист, тогава да искат такава сума", каза в началото на настоящата година босът на "Славия" Венци Стефанов, визирайки именно амбициите на "сините" за продажба на Станислав Иванов.

В същото време Стаси е поредното доказателство, че продуктите от школата на "Герена" се котират по света. Тук не става дума за футболисти от рода на 29-годишния защитника Живко Атанасов, който също е юноша на "Левски", но чак сега получи шанс да играе в първия отбор. Истината е, че "сините" ще започнат да печелят от академията си, когато дадат шанс в първия отбор на 16-17-годишни таланти. И естествено, когато евентуално в последствие ги продадат за точната сума и в точния момент. Именно това последното е много трудно за диагностициране на "Герена".

Материал на "Мач Телеграф"