Вторият най-голям акционер в Левски - Константин Папазов, говори по всички актуални теми на "Герена". Той се надява още тези дни клубът да подпише с така дългоочаквания генерален спонсор, който да го спаси от фалит. Баскетболният спец говори и за предстоящото Вечно дерби с ЦСКА, за отбора, Славиша Стоянович, феновете.

Ето какво каза Тити Папазов пред Дарик радио:

"Левски по смисъла на своето име и на история не може да е аутсайдер, макар че ако сме обективни, в момента ЦСКА има много спортни аргументи. В тези дербита невинаги побеждава по-добрият. Тези дербита са шанс за отбора в по-лоша позиция на фона на емоцията, на гребена на вълната, да победи. При всички случаи се надяваме това да е помощ за нас. Ако има предимство, и то е факт, може да изиграе лоша на ЦСКА. Аз го гледам от своята камбанария. Смятам, че всичко, което направиха феновете през тази година, може да получи своята награда през този мач. Феновете на Левски доказаха, че са много търпеливи и силно обичащи. В най-тежките моменти, когато няма причина да са щастливи, вярват и стоят зад този отбор", започна Тити Папазов.

"Тази календарна година ще остане особена за всеки един запалянко, без значение с колко е помогнал, в най-тежкия момент е бил до клуба и го е спасил. За да го има това дерби в петък, феновете са отговорни. Те бяха съпричастни в един такъв момент, в който трябва да направят компромиси, да останат. Аз силно се надявам, че именно срещу ЦСКА футболистите ще се представят на максимално ниво. Дали това ще е достатъчно, не мога да кажа. Всеки един фен ще прости дори загуба, ако види, че играчите са безрезервни. Този мач е по-особен - по-голям заряд, повече наслада. Търся причини, в които да вярвам. Ако има елементарна правда за синия фен, 18 декември ще е денят, в който да почувстват някакво удовлетворение".

"Силно се надявам тази седмица да бъде последната. Разговорите са започнали на 8 октомври. Водят се разговори с компания на друго ниво, компания с европейски стандарти. Мисля, че сме накрая на нещо много жадувано, което се превръща в панацея на спасяването на Левски. Левски има още много път след това. Колкото и да се безрезервни нашите фенове, има лимит. Те спасиха отбора. Без мощно финансиране, няма как да се случат нещата. Днеска е сряда, надявам се да няма друга седмица. Истинско го вярвам. Логичен завършек на един много дълъг период".

"По-подходящ от Сираков няма. Всичко сме направили и нещата се случват. Сигурно има хора, които по-добре щяха да се справят, но феновете заложиха на една легенда на Левски. Благодаря за търпението от страна на феновете от името на мен и Наско Сираков. Дори да са допускани грешки, в никакъв случай не са умишлени и не са били с цел да се попречи на Левски. Всичко е правено към моментната ситуация, към деня, към това, което имаме. Не сме чертали пясъчни кули, защото знаете какво се случва с тях. Малко остава още, но това няма да промени изведнъж спортно-технически нещата. Аз не съм се съмнявал в нито един момент. От името на целия клуб съм благодарен на всеки един фен, който проявява изключително търпение".

"Мисля, че разполагаме с изключително качествен треньор. За кратко време се зарази с Левски и едва ли има по-способен от него да ги мотивира и подготви добре спортно-технически отбора. Съперникът е мотивиран, в добро физическо състояние, но съм убеден, че целият син дух ще се влее в нашите играчи. Те са задължени да бъдат безрезервни на този терен, в този ден. Мачът има психологическа точка, реално той е за три точки при победа и 1 при равен. Феновете имат нужда от награда за Коледа. Иска ми да бъда оптимист. Всички аргументи са подчинени на пристрастие, но има и анализ на фактите", коментира баскетболния треньор.

"Страхът и загубата на самочувствие е вследствие на резултатите, има обективна причина играчите на Левски да са загубили самочувствие. Когато видиш каква армия от истински фенове имаш зад гърба си, не можеш да се страхуваш дори и срещу Реал Мадрид. Можеш да загубиш от класата на противника, но не и от страх. Левски е нещо различно в тази държава, играчите го знаят, те са преки свидетели и са ангажирани с поведението си да бъдат потомци на апостола. Треньорът ще определи кой ще остане. Когато няма резултати, има обосновка и анализ. Не мога да коментирам за Старокин. Славиша Стоянович се ползва с безрезервно доверие, което според мен е някаква опора за него".

"Наистина много тежка година, желая да я завършим така, че да отговорим на всичко това, което направиха феновете. Аз лично смятам, че може да бъде заровена томахавката между феновете. Хората за различни затова светът е интересен. Водещо за мен е, че генерално има търпение от феновете. В някои критики може би са прави. Когато седнем на една маса, всеки трябва да отстъпи. Всеки един е готов в името на Левски да преглътне егото и да вървим напред заедно. Никой друг в България не е постигнал обединение между клуб и публика. Дори да има критика, тя е за добро - така ми се иска да бъде. Аз съм така устроен като човек. Без значение от интересите, двама души могат да бъдат заедно. Левски е нещо неповторимо за тази държава", каза още Константин Папазов.