Левски ще представи отбора си за пролетния дял в контролна среща срещу приятната изненада във Втора лига Спортист Своге. Това стана ясно, след като "шоколадите" публикуваха програмата си за зимната подготовка.

Мачът трябва да се състои на 7 февруари на стадион "Георги Аспарухов". Няколко дни по-късно "сините" приемат Монтана при подновяването на първенството. Интересното е, че Левски и Спортист не са далеч един от друг. "Сините" заемат 9-то място в елита, отборът от Своге е на 5-та позиция във втория ешелон. Това означава, че само 9 тима са помежду им в моментното класиране на професионалния ни футбол. 

Спортист обяви 5 от общо 6 приятелски мача, които отборът на Ивайло Василев трябва да изиграе. Те започват проверките с Надежда Доброславци, а след това играят последователно с Беласица, Струмска слава, Лудогорец 2 и Ботев Ихтиман. От клуба обявиха, че ще се търси още един съперник по време на лагера в Сандански. Отборът ще е в южния град в периода 18-30 януари.

Спортист Своге направи изключителен финален спринт преди прекъсването на шампионата, като взе 7 победи от 8 мача, а единственото равенство бе при гостуването на Лудогорец 2 в Разград.