Левски продължава търсенето на нов изпълнителен директор. Както е известно, в последните часове на 2020 година Павел Колев подаде молба за напускане на поста и тя бе разписана от собственика Наско Сираков. Колев започва работа в УЕФА.

Той дори вече има сключен контракт с европейската футболна централа. Вариант за негов наследник на "Герена" е членът на Управителния съвет Константин Баждеков.

Финансистът близо 20 години заемаше поста на изпълнителен директор. На неговата кандидатура обаче не се гледа с добро око от твърдото ядро привърженици на отбора. Те дори надигнаха глас и когато новият собственик Наско Сираков го номинира за член на УС.

През 2020-а на няколко пъти Александър Чакъров от Тръст "Синя България" бе спряган за евентуален заместник на Павел Колев. Шансовете сега той да поеме поста обаче не са особено големи. Колев ще продължи да помага на „сините“ не само докато не бъде намерен нов изпълнителен директор.

След това той ще го въведе и в работата - такъв ангажимент е поел пред Наско Сираков, пише „Тема спорт“ и допълва, че спортно-техническият щаб на „сините“ пробва да уреди контрола с Риека. Спарингът трябва да се играе в хърватския курорт Умаг, където Левски ще е на лагер.

Славиша Стоянович държи тимът да играе спаринги със силни отбори, за да види слабостите в състава си. На него ще му се наложи да поработи сериозно тактически с футболистите. След завръщането си на "Герена" Стоянович наложи схема 3-4-3. Много вероятно е обаче тя бъде променена по време на зимната подготовка.

В първия си престой в Левски сърбинът със словенски паспорт ползваше 4-2-3-1 и 4-1-4-1. Славиша Стоянович познава отлично мястото, където ще се готви Левски, защото е провеждал лагери със свои бивши отбори в Умаг. Специалистът е наясно с терените, хотелите и условията, които предлага Хърватия. Добрите му контакти могат да спомогнат и за уреждането на подходящи проверки.