Шефовете на Левски са останали изключително неприятно изненадани от откритото писмо на треньора Славиша Стоянович.

На последния Управителен съвет началниците на клуба от "Герена" обсъдили с кисели физиономии самоволната проява на сърбина със словенски паспорт, който в обширно обръщение критикува липсата на комуникация и отбелязва неправилното структуриране на клуба.

Част от стрелите косвено са към Павел Колев, с когото Славиша Стоянович не си е разменил и едно изречение, след като се върна на "Герена" по покана на Наско Сираков. Нещо повече - треньорът е подписал договора си, като е предал папката на напускащия изпълнителен директор през секретарката и пак през нея го е получил с печат на клуба.

Собствениците са били наясно, че изпълнителният директор и треньорът не се понасят, но при назначаването на Славиша се е имало предвид, че Павел Колев ще напусне поста си около Нова година, пише "Тема спорт". Едва след като директорът депозира оставката си, Стоянович написа писмото, в което, меко казано, критикува организацията в клуба или по-точно липсата на такава.

Членовете на УС са били доста ядосани на соловата проява на треньора, който е разпратил писмото до медиите, а не до канцелариите на Левски.

Твърде вероятно е тихият конфликт да доведе до обтягане на отношенията между двете страни. Членовете на Управителния съвет са останали изненадани, че треньорът е изложил план и програма за развитие на клуба, като в текста има забележки и изисквания, които далеч надхвърлят задълженията на Стоянович, а и по принцип на всеки треньор на сините.

Претенциите на наставника са и относно наличния потенциал в съблекалнята. Критикува се начинът, по който се е правила селекцията. А лятото този процес се движеше от собственика Наско Сикаров.

Сега обаче бившият бос Спас Русев се опитва да уреди трансфера на Габриел Обертан.

Бизнесменът разкри, че ако французинът се завърне на "Герена", то лично той ще покрива част от месечното му възнаграждение. "Аз поех финансовия ангажимент към разликата в заплатата от това, което клубът може да си позволи. Тоест, потенциален трансфер е финансово обезпечен, но Левски трябва да си свърши работата по договора, ако го иска", заяви Русев пред gerena.bg.

Габриел Обертан е силно желан от треньора Славиша Стоянович. Двамата работиха заедно на "Георги Аспарухов" през есента на 2018 година. В момента бившият футболист на Манчестър Юнайтед е собственост на турския Ерзурумспор. Договорът му е до лятото на 2021 година.

Обертан няма нищо против отново да облече фланелката на Левски. До момента обаче не може да постигне разбирателство с клуба си за разтрогване на договора по взаимно съгласие. В последните дни се появи информация, че той е пред подпис с гонещия промоция за турския елит Самсунспор, но по-късно тя бе опровергана лично от президента на втородивизионния тим.