Треньорът на Левски Славиша Стоянович остана доволен от победата с 1:0 над Олимпия Любляна в контролна среща. Така "сините" вече имат 3 успеха и 1 загуба на лагера в Хърватия. Тя дойде на старта на подготовката с 1:2 от Домжале. 26-кратният шампион на България се наложи още над полския Подбескидзе (1:0) и Копер (2:1).

"Съгласен съм, че това беше най-сериозният противник. Играхме добре през първото полувреме и имахме добри комбинации. Когато не вкараш гол, е нормално да получиш. Доволен съм, че не допуснахме положения пред нашата врата и бяхме много компактни. Съгласен съм, че Здравко Димитров направи най-добрия си мач. Беше много активен. Не съм доволен от червения му картон и неговото излизане от игра. Ще разговарям с него". 

"Има различни варианти. Схемата с крила не е лоша и ми харесва, защото сме много по-офанзивни. Имаме още малко време да поработим и да намерим най-добрата схема, с която да играем. Това, което правим в момента, е да видим реакциите си на терена. Трудно е да преценя как се представя Нганиони. Има още няколко мача, след които ще правим преценки. Мисля, че той ще остане до края на лагера с нас", каза Стоянович пред Спортал.

После спецът коментира и една от най-горещите теми за феновете - зимната селекция на Левски. До момента на "Герена" взеха вратаря Звонимир Микулич и защитниците Ребин Сулака и Начо Монсалве. 

"За съжаление нидерландецът, който очаквахме, няма да дойде. Имаше проблеми с тестовете за COVID-19, после с билетите за самолетите. Решихме, че е по-добре за Начо да направи още няколко тренировки с отбора, да се запознае с футболистите, след което да запише минути. Вчера Райнов направи тренировка и усети болки. Не искахме да рискуваме днес". 

"Изчакваме футболист, който трябва да прекрати договора си с неговия отбор. Играе като краен защитник", добави Стоянович.

Снимка: БГНЕС