Последното ново попълнение на „Левски“, мароканецът Файсал Рерас, не се радва на голяма почит сред феновете на бившия му тим „Хартс“.

Защитникът, който може да играе като ляв и десен бек, си навлече гнева на шотландците през януари 2018 г. Тогава 27-годишният футболист премина под наем в големия съперник на „сърцата“ „Хибърниън“ и обяви, че отива в по-добрия тим от Единбург. 

„Мисля, че „Хибс“ е по-класният отбор, защото се опитва да играе футбол“, бе репликата, която разпали напрежението. 

По време на престоя си в „Хартс“ африканецът е със статут на титуляр до смяната на мениджъра Роби Нилсън с Иън Катро. В един момент дели една съблекалня с двама българи – Николай Тодоров и Алекс Петков. Вторият сега е в „Левски“. През 2016-а Рерас се разболява от малария по време на лагер на националния тим на Мароко. 

„Справи се добре в „Хартс“ и бе известен с решителните си намеси на голлинията – обясни за „Труд“ шотландският журналист Рос Пилчър от „Дейли Рекърд“. – В едно интервю по-късно обяви, че е по време на мач за купата е стоял на скамейката за „Хартс“, за да гледа феновете на „Хибс“. От този момент не бе харесван особено от „сърцата“. 

По-късно в своята кариера Рерас се засича за кратко и със Симеон Славчев в „Карабах“. Следва трансфер в мароканския „Мулудия“. През 2020 година различни медии пишат за интерес към него от „Ризеспор, „Ланс“ и „Беневенто“. Договорът му с „Левски“ сега е до лятото на 2022 година.