От Ди Си Юнайтед ще направят последен опит за привличането на голмайстора на Левски Найджъл Робърта, въпреки че се подсилиха с още един нападател.

Американският клуб подписа с 19-годишния венецуелец Джовани Боливар, който е младежки национал на страната си. Нападателят пристига в тима под наем за една година. Така чужденците в Ди Си станаха седем, а квотата за играчи от други страни е шест.

Въпреки това от фен сайта на клуба Blackandredunited съобщават, че трансфер на Робърта е възможен и нидерландецът продължава да е актуална тема за тима, пише "Тема спорт". Причината е, че до дни играчи на състава от Вашингтон ще се сдобият с местно гражданство.

Робърта не започна по обещаващ начин пролетния полусезон. В последните двубои обаче 23-годишният стрелец е най-добрият играч на Левски. Той вкара два гола в осминафинала за Купата на България срещу Берое (3:1). В домакинството на Ботев (Пловдив), завършило 2:2, пък отбеляза първото попадение, а след това асистира на Мартин Петков.

През декември и януари интерес към Найджъл имаше от хърватския Динамо (Загреб), който обаче го искаше под наем, а Левски искаше да го продаде за 1 млн. евро. Тази сума не пожела да извади и първенецът на Швеция Малмьо.