Левски търси реванш от Славия днес, след като през седмицата "белите" спечелиха най-старото столично дерби от 1/4-финалите за Купата на България.

Това стана след голяма драма на стадиона в "Овча купел" и победа с 2:1 с гол в 89-ата минута на Калоян Кръстев. Освен това Славия се намира в серия от 4 поредни успеха над Левски във всички турнири.

Два от тях са именно на "Герена". И двата с по 2:1, а последната домакинска победа на "сините" над Славия датира от 2018 г. с 2:0. През този сезон и двата отбора се представят под очакванията. Левски заема 10-то място класирането с 24 точки, докато Славия е на 12-та с 19 т. 

За домакините се завръщат Фейсал Рерас и Драган Михайлович, които ще действат като крайни бранители. В сърцето на защитата ще играят Живко Атанасов и Тома Даске, Мартин Райнов и Илия Юруков ще са халфове. В атаката ще играе Найджъл Робърта, подпомаган от Здравко Димитров и младия Марин Петков.

Именно той вкара срещу Славия за Купата на България само шест минути след влизането си като резерва. Аут от състава е Билал Бари, който не спира да разочарова с представянето си в Левски. 

Треньорът Александър Тарханов няма да разчита на Петър Патев и Георги Вълчев, които са наказани. Очаква се от 1-ата минута да започне Михаил Алексадров. След наказание се завръща Емил Стоев, който ще атакува по десния фланг. Играта ще дирижира Питър Макрилос, който се намира в отлична форма през проетта, като има вече пет гола на сметката си. На върха на атаката ще действа Калоян Кръстев. 

Снимка: Lap.bg