Надеждата за още един трансфер в чужбина се очаква да повлияе при избора на 11-те на Левски за гостуването на Черно море днес. Разликата между двата отбора е само 2 точки, а за домакините от Варна няма друга алтернатива, освен спечелването на 3 точки, ако искат да запазят докрай мечтата си за класиране в Топ 6, пише "Мач Телеграф".

На "Герена" пък си отдъхнаха преди паузата заради националните отбори. Тогава "сините" удариха с 1:0 Славия и по този начин си осигуриха място в първата половина на Втората осмица, което ще им спести срамната битката за оставане в елита. Столичани обаче са твърдо решени да се борят и за честта си в оставащите им четири срещи.

Именно затова не искат да позволят на варненци да ги победят за втори път от началото на сезона. "Сините" имат доста ограничен ресурс, след като Найджъл Робърта бе продаден, а Здравко Димитров не успя да се възстанови за мача.

Както е известно, твърдо аут за срещата са Ребин Сулака, Начо Монсалве и Матео Стаматов. Последният се завърна в България след дълго лечение в Испания, но в момента прави компания на Ребин Сулака във фитнеса на "Герена". Симеон Славчев пък все още е под карантина заради COVID-19.

Така Живко Миланов, който ще води "сините" в този мач, както и останалите налични треньори, имат една сериозна въпросителна. Кой ще играе като дясно крило. Според запознати на "Герена" са пробвали два варианта.

Първият е с Насиру Мохамед, чиято карантина изтече. Вторият е Марин Петков. Последният не излизал досега като титуляр в първенството и треньорите искат да го видят в тази роля. Шефовете на "Герена" обаче са за Насиру Мохамед. Както е известно, още от миналата зима от Левски правят опити да се отърват от крилото, но все удрят на камък. Насиру играе на приливи и отливи, а за капак често се и контузва.

Ганаецьт с шведски паспорт пък не иска и да чуе за разтрогване, след като има железен договор до лятото на 2022 година. Единственият начин за раздяла с него е все пак да играе и да избухне някой ден. Освен това не е логично заплата от 17 500 евро да стои на пейката за сметка на юноша.