Левски посреща Лудогорец в последния мач от 24-ия кръг на efbet лига в неделя от 20:45 часа на стадион "Георги Аспарухов". "Сините" нямат победа над този съперник от 13 август 2016 година, когато спечелиха с гол в добавеното време на Божидар Краев.

Също така Левски няма отбелязано попадение срещу разградчани от 498 минути, изчислява "Тема Спорт". 378 от тях са в първенството, а към тях се добавя и мачът за Купата от миналата пролет, продължил 120 минути и решен с дузпи - тоест, 8 часа и 18 минути.

Последният от столичани, огорчавал вратар на съперника, е настоящият помощник треньор и временен старши Живко Миланов. Той вкара на 18 май 2019 година при равенството 1:1 в Разград. Тогава домакините бяха повели с гол на Козмин Моци от дузпа, а в 72-рата минута тогавашият десен бек на Левски изравни от пряк свободен удар.

Оттогава насам Лудогорец е спечелил и четирите срещи в шампионата без да допусне попадение, а миналата година точно преди началото на пандемията "орлите" елиминираха "сините" на 1/4-финал за Купата чрез рулетката на дузпите.