На Левски ще му се наложи за пореден път да стяга коланите, пише "Тема спорт". Такива са реалностите към момента на "Герена". За лятото се планира поредното орязване на бюджета на клуба. Финансовото състояние на сините продължава да не е никак добро. Индикации за това нещо дойдоха през миналата седмица, когато част от чужденците на тима пуснаха официални писмо до УЕФА, в които сигнализират, че имат да получават по три заплати.

Очаква се скоро те да получат по едно от дължимите възнаграждения. Това ще се случи, когато на "Герена" пристигне първия транш от продажбата на нидерландския нападател Найджъл Робърта в американския Ди Си Юнайтед. Шефовете на Левски обаче планират с по-голямата част от сумата, която ще бъде около 700 хиляди долара, да погасят стари задължения към вече бивши свои играчи и служители. 

След като през зимата Левски продаде Робърта и бразилското крило Паулиньо, бюджетът за заплати бе свит с 250 хиляди лева на месец. Това обаче не е достатъчно, защото клубът изпитва затруднения да ги покрива. Затова и след края на сезона ще има освобождаване на футболисти. Най-голямото желание е да се стигне до раздяла с ганаеца Насиру Мохамед, който е момента е най-скъпоплатеният футболист на сините. 

Надеждите на ръководството на клуба са, че ще завърши с успех преговорите за подписване на договори с още -големи спонсори. Водят се разговори с две букмейкърски компании, които иска да стъпят на българския пазар. Контракти обаче ще бъдат сключени само ако те получат лиценз да развиват дейността си на наша територия.