Левски скоро може да има нов собственик. Това е бизнесменът Валентин Златев, който вече е провел разговори с главния акционер на клуба Наско Сираков, твърди в-к "Галерия".

След края на сезона Златев може да поеме властта при "сините". Според информациите, той не държи да получи акциите на Левски, а те да бъдат дадени на сдружение на феновете. Останалата част от собствеността на клуба е възможно да премине в ръцете на бившия собственик на "сините" Тодор Батков.

Според източник от Надзорния съвет адвокатът вече е провел разговори с Тити Папазов да получи неговия процент от акции и така да се върне на "Герена" на бял кон. Това е било второто условие на Златев – Тодор Батков да е номинален собственик и той да се разпорежда с Левски.

Очаква се утре или в петък Наско Сираков да застане пред медиите и да даде повече яснота за ситуацията на "Герена". Припомняме, че клубът е разкъсван от финансови затруднения, а играчи, служители и треньори не са получавали заплати от началото на годината.

Заради това вече четирима чужденци избягаха от "Герена". Това са Фейсал Рерас, Насиру Мохамед, Ребин Сулака и Тома Даске.

Снимка: БГНЕС