Ръководството на Левски води трудни преговори с трима от чуждестранните футболисти в клуба, които вече си събраха багажа от "Герена". Това са Тома Даске, Фейсал Рерас и Насиру Мохамед, пише "Тема спорт".

Триото напусна клуба след дербито с ЦСКА. В него Даске и Рерас бяха най-слабите на терена, а Мохамед дори не бе включен в групата. Чужденците си тръгват заради неполучени заплати. Те не са взимали месечните си възнаграждения от началото на годината. По-рано пред  месеца играчите сезираха за проблемите си ФИФА и УЕФА. Това им дава основание да скъсат договорите си. 

До снощи от "Герена" не бяха обявили официална раздяла с тримата. Причинате е, че се опитат да подстигнат разбирателство с агентите за футболистите за разтрогване по взаимно съгласие, а не по вина на клуба. Причината е, че те имат контракти и за следващия сезон и при липса на споразумение Левски ще трябва да изплати всичките им възбаграждения по договор. А в сегашната трудна ситуация сините не могат да си позволят това. В Гана разкриха, че заплатата на Насиру Мохамед е била в размер на 22 хиляди евро. Той беше най-скъпоплатеният футболист в клуба. Местните сайтове цитират агента на играча Юсеф Чибса, който твърди, че всички процедури около късането на договора са спазени, а наред с това ще даде Левски на ФИФА, за да е сигурен, че клиентът му ще си получи парите. 

Снимка: БГНЕС