Националният селекционер на България Ясен Петров изрази сериозен оптимизъм, че предстоящите през юни три контроли ще позволят на отбора да изгради по-сплотен колектив.

В началото на юни България ще играе контроли срещу Словакия, Русия и световния шампион Франция.

"Предстоят ни престижни контроли," заяви Петров пред БНТ. "Надявам се да успеем да направим един добър колектив с тези предстоящи мачове. На нас ни трябват хора с характер. Няма да стане изведнъж, ще стане постепенно."

Наставникът даде повече разяснения за повиквателните, които е изпратил, като подчерта, че е имал разговор с нападателя на датския „Мидтиланд“ Божидар Краев, който тази година игра под наем в португалския „Фамаликао“.

"Имах разговор с Божидар Краев, ако играе редовно, ще го извикам," заяви Петров. "Неговият отбор не е лош, на високо ниво играят в Португалия. Игра в последните два мача и получи повиквателна, надявам се да грабне този шанс.

"С Николай Михайлов поддържаме връзка от януари, вече какво се случва в процеса в „Левски“, не знаем. Имам доверие на екипа си, имам човек, който се занимава с вратарите".

"Критики може да има за всички, изборът на национални състезатели е изключително ограничен, ние нямаме играчи, които да са титуляри в големите първенства. Ние избираме хората, които са в добра форма. Изгледали сме всички, които играят навън.

"Предстоят ни страхотни контроли. Всеки, който получи и си хване шанса, ще продължи да бъде част от отбора. Имаме добри момчета, които да изградят добър колектив. Това е най-важното за нас - добър колектив. Много ми се иска да зарадваме хората с добри резултати", коментира Ясен Петров.