Привържениците на Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив) излязоха с различни декларации срещу ръководството на Българския футболен съюз.

Агитките на двата клуба се обедненият в позицията, че е време за промяна в най-високите етажи на родния футбол.

“Смятаме, че създалата се ситуация с начина по който Борислав Михайлов опита да се самоназначи отново за президент на централата, е крайно неприемлива и за пореден път доказваща липсата на професионално отношение към българския футбол”, написаха феновете на “канарчетата”.

 

Колегите им от “Лаута” също искат промяна, след като решения на Апелативната комисия на БФС ощетиха “смърфовете” в битката за второто място. Както е известно, поради 11 заразени с коронавирус в ЦСКА 1948, мачът на новака с Локомотив бе отменен, а три дни по-късно не бе сторено същото за сблъсъка на ЦСКА, който е основен конкурент за сребърните медали на пловдивчани. 

“Некомпетентността и аматьорщината продължават да бушуват по най-високите етажи на родната футболна централа. Това говорят и фактите от последните безумни и неадекватни решения относно отлагането и изиграването на оставащите мачовете от плейофната шестица на ЦСКА 1948, където пряко ощетен е нашият отбор, с които обаче се облагодетелства друг отбор – хладен полъх от едни отминали времена, които не трябва да се завръщат. БФС се е превърнало в частно дружество с неограничена безотговорност”, е част от текста, който публикуваха феновете на “черно-белите”. 

Феновете на “смърфовете” дори приветстват Димитър Бербатов, който обяви официално амбициите си, че иска да стане президент на БФС да се срещне с тях и да изложи програмата си за развитието на българския футбол. 

Още след официалната пресконференция на Бербатов в края на април, Сектор “Г” също излезе с декларация в подкрепа на бившия голмайстор на Манчестър Юнайтед. 

Преди няколко дни “Тръст Синя България”, която представлява част от феновете на Левски, също приветства за промяна в БФС.