Левски и Николай Михайлов се разделят. Договорът на вратаря със сините изтича и няма да бъде подновен. Стражът, който на 28 юни ще навърши 33 години, изигра 18 мача през сезона. През есента той бе твърд титуляр, като не пази единствено при гостуването на Царско село (2:2).

През пролетта обаче седна на пейката за сметка на привлечения през зимата хърватин Звонимир Микулич. В два от трите мача, в които Михайлов все пак се появи на терена – 1:0 над Ботев в Пловдив и 2:1 срещу Черно море на „Тича“, той бе на висота.

Причина Михайлов да си тръгне от сините е сегашният собственик Наско Сираков. През есента именно Сираков бе поставил ултиматум на Ники да свали килограми в противен случай няма да играе, твърди "Тема:Спорт".

След победата във Варна Михайлов призна, че с настоящето ръководство няма шанс да остане. „Феновете са героите. Благодаря им за подкрепата. Те видяха кои останахме верни докрай и обичаме наистина Левски. Винаги съм давал всичко от себе си. Това за мен е достатъчно. Искам да им кажа едно голямо благодаря като капитан и лидер на отбора".

"За мен беше чест да бъда тук. Към този момент с това ръководство няма шанс да остана в Левски. Винаги съм казвал, че моето желание е да бъда в Левски и да помагам с опита си, но на този етап нямам отправено предложение от ръководството, което означава, че пътищата ни се разделят. Ако ми предложат нов контракт, разбира се, че бих останал“, сподели Михайлов.

С неясно бъдеще остава и Валери Божинов. Нападателят се появяваше епизодично на терена през кампанията. Той вкара победния гол над Черно море. На този етап е по-вероятно той също да напусне.