Феновете на Левски продължават да очакват голямата новина – идването на нов собственик. И вчера сделката, анонсирана от сегашния притежател на мажоритарния дял акции на клуба Наско Сираков, не бе финализирана. А публиката очаква с трепет да научи името на англичанина с бизнес в Ню Йорк, който е готов да инвестира 100-150 милиона евро в клуба, да покрие дълговете и да започне строежа на изцяло нов стадион. Ако всичко това се случи, треньор на тима, ще е Станимир Стоилов.

Мъри пък вече е готов с дългосрочна стратегия, която да изведе Левски до върха, съобщава „Тема спорт“. Той имаше подобен план и при първия си престой на „Герена“ – от 2004 до лятото на 2008 година. Тогава в тандем с Наско Сираков, който беше спортен директор, бе обявен станалият по-късно прословут „План 2007“. Той беше преизпълнен – бяха спечелени титлите през 2006 и 2007 г., купата през 2005 и 2007 г., Суперкупата през 2005 и 2007 г., като в същото време отборът игра четвъртфинал в турнира за Купата на УЕФА и влезе в групите на Шампионската лига.

Известно е, че Стоилов не обича работата на парче. Това е и причината Мъри да откаже многократно на Левски през годините. Той е бил канен да се завърне на „Герена“ още от Тодор Батков, който го уволни, както и от всички собственици на клуба след адвоката. По една или друга причина обаче Стоилов отклоняваше предложенията. Причината – липсата на сериозен проект, който да изведе сините на друго ниво. С обещаните инвестиции в базата и детско-юношеската школа обаче сега нещата изглеждат различни. Затова и специалистът разработва дългосрочни планове. И вече е наясно на кои от сегашните играчи да разчита през следващата кампания.

Сираков обяви, че се надява още тази седмица да има позитивни новини. По-вероятно е обаче, ако има смяна на собствеността, то тя да се случи през следващата.

Снимка: БГНЕС