Левски подготвя сериозен трансферен удар. Според KotaSport.com в плановете на клуба за лятна селекция е Преслав Боруков.

Към евентуална оферта за нападателя обаче ще се премине едва след като собствеността на столичния гранд официално бъде сменена, с което финансовата ситуация в клуба ще се подобри чувствително. Въпреки това, „сините“ ще имат сериозна конкуренция, тъй като интерес към Боруков не липсва, включително и от чужбина.

Бъдещият старши треньор на „сините“ – Станимир Стоилов – е бил впечатлен от качествата на нападателя. Боруков изнесе много силен сезон с екипа на Етър, вкарвайки 12 гола, въпреки слабото представяне на великотърновци, което доведе до отпадането им от елита. Тъкмо Мъри е пожелал голмайсторът да бъде привлечен на „Герена“.

Със сигурност евентуален трансфер на Боруков ще бъде приет отлично и от „сините“ фенове. Мнозина от тях се чудеха защо той не бе взет още през лятото и многократно изявиха желание да го видят с фланелката на любимия си отбор. Освен всичко останало, нападателят е и юноша на Левски. Също така заяви и любовта си към родния клуб, след като не се зарадва при гола си на „Герена“ с екипа на Етър.