Нападателят на Етър Преслав Боруков най-после може да си намери отбор след редица спекулации. Играчът може да се върне на Острова от лятото, тъй като е вариант в селекцията на бившия си отбор Шефилд Уензди, съобщава БТА.

"Кукумявките" са в доста трудна позиция в Чемпиъншип, заемайки предпоследната 23-а позиция с 28 точки, на 7 под спасителното 21-о място. Отделно от това финансовото им състояние не е никак цветущо, което налага ограничение за трансферите.

При това положение клубът смята да се обърне за лятото към млади играчи или свои бивши юноши, които играят в различни отбори. В момента асистент-мениджър на Уензди е Нийл Томпсън, който беше треньор на Боруков във втория отбор по време на престоя му на Острова.

Именно това прави и 20-годишният български нападател отлично трансферно попълнение за тима и неслучайно заедно с Джордж Хърст са първите варианти за подмладяването на отбора.

Интересът към българина няма да зависи от това дали Шефилд Уензди ще остане във второто ниво на английския футбол или ще изпадне в Лига 1.

Единственият проблем, който може да се появи, е ограничението за играчи от първенства извън топ 20 в УЕФА. Но в Уензди се надяват, че предвид четирите години на Боруков в школата им, това може да се окаже смекчаващо обстоятелство.