Изявите на Илиан Илиев-младши в националния отбор на България не останаха незабелязани. В Португалия отново се сетиха за него като за един от най-перспективните млади футболисти в Европа.

Както е известно, той прекара близо две години в Академика Куимбра преди да се завърне у нас и да се наложи в първия състав на Черно море.

„Той е произведен у нас, роден е във Фуншал. Носи името на баща си и доста напомня за него с играта си и добрите изяви, които имаше по време на контролата с Франция. Илиан Илиев - старши е играл за Бенфика, Маритимо и Салгейрош“, написа „А Бола“, който посвети голям материал за младата ни надежда.

Една от най-големите спортни медии в Португалия смята, че той би трябвало да се завърне там, където е роден. Това би бил нов трансферен удар за „моряците“, които през миналото лято напълниха касата си с продажбата на Мартин Минчев в Славия (Прага).

Иначе до този момент на „Тича“ имат оферта от Румъния за Илиан Илиев - младши. Според запознати обаче тя е доста под цената, която от Черно море търсят за младата си звезда. През зимата се твърдеше, че тя варира между 750 000 и 1 000 000 евро.

Освен това, самият Илиан и баща му не са очаровани от такава развръзка за кариерата му. Родните клубове, които проявяват интерес към него, също са далеч от тези пари.