Наско Сираков е готов да се раздели с 30 процента от акциите, които притежава като собственик на Левски. 

Това довериха запознати с идеите на „синята“ легенда, който от известно време насам е опрян до стената и няма възможности за полезни ходове. 

Сираков опипва почвата както с настоящи партньори, така и с потенциални такива. Целта е този, който вземе една трета от дяловете, да се ангажира със същия процент от бюджета на клуба. 

Тоест, ако за издръжката на Левски хипотетично са необходими 10 милиона лева, над 3 милиона да идват от този, който придобие съответните акции.

Най-близко до това намерение, според хора от "Герена", е български букмейкър, който е един от спонсорите на Левски, които откликват на идеи извън записаните в досегашните споразумения. 

Букмейкърската компания Palmsbet в началото на сътрудничеството откликна със сравнително малка сума, която бе изхарчена веднага. След това бе подписан по-голям договор с Левски, като сумата бе близо до половин милион лева. Целият обем на парите веднага отидоха за запушване на неотложни плащания.

Другите големи спонсори на Левски, които подписаха седемцифрени договори с клуба, са Strabag и Belfry. И двете компании са в сферата на инфраструктурата и едва ли биха проявили интерес към дългосрочно сътрудничество, изразяващо се в придобиване на трийсет процента от акциите на клуба срещу осигуряване на една трета от бюджета. 

Това е един от вариантите, който Наско Сираков спомена на последния си брифинг. Той обясни, че всеки момент клубът ще подпише един или два големи договора, без да бъде конкретен какъв вид ще бъде контрактът. 

Сираков притежава малко под 90 процента от акциите, като тези 30 процента, които сега предлага, са точно тези, които трябваше да отидат в ръцете на неговия приятел Константин Папазов, пише „Тема спорт“.

Междувременно Джо Диксън чака потвърждение от Наско Сираков, че банковата гаранция е минала проверка. До този момент британският бизнесмен играе по отличен начин своите карти и очаква следващия ход от собственика на „сините“. 

Според близки до преговарящите страни, Диксън няма изобщо да се появи обратно в София по-рано от 2-3 седмици. Той анонсира пътуване до САЩ, където трябва да регистрира дружество, което да контролира нещата, свързани с Левски, а след това трябва да мине и през Англия. 

Инвестиционният фонд, който действа в Америка, е гарантирал през финансова институция там, че може да инвестира според различни информации от 100 до 250 милиона долара. 

Според хора от едрия бизнес у нас, така леко изговорени цифрите, с такава голяма разлика, подсказват за разминаване между приказки и реалност. А такава банкова гаранция не се проверява за 3 или 13 дни, а за максимум един работен ден.