Тежки минути е имал вчера един от шефовете на Левски, разказаха очевидци за „Мач Телеграф“. Става въпрос за Йончо Арсов, който е шеф на академията на „сините“. 

Той е бил приклещен за обяснение от гневни родители. Причината затова била загубата с 1:3 в дербито с ЦСКА във втората фаза на Елитната група до 15 години. Този тим от „Терена“ бележи страхотен срив, след като в момента има 2 победи, 2 равни и 2 загуби при голова разлика 9:9. 

Отборът се провали и в турнира за Купата на БФС. Не така стояха нещата в редовния сезон, когато „сините“ доминираха, а в битките с „червените взеха с 1:0 и 2:0. Затова родителите не успели да преглътнат вчерашното фиаско. Първото полувреме завърши 1:1,  но след почивката „сините“ бяха размазани от съперниците си, които ликуваха след попадения на Георгиев и Георги Христанов. 

Веднага след срещата част от родителите се отправили към Арсов и Данаил Иванов, който единствен от главните треньори оцеля на „Герена“. Двамата обаче видели, че нещата не вървят на добро и се изнизали към общежитието, но не успели да стигнат до там, защото били пресрещни от друга група недоволни, която им устроила засада. 

„Случват се и такива неща“, било единственото обяснение, което дал Арсов. Иначе на „Герена" се похвалиха и с победа над „червените“ с 1:0 при юношите до 17 години, както и успех със 7:1 над Витоша при старшата възраст. От началото на годината обаче като цяло има спад в представянето на ДЮШ. Арсов обаче не може да бъде пипнат, защото също като Петър Хубчев е подписал със „сините“ с германски паспорт.