Левски ще изпрати днес договора на кандидат-купувача Джоузеф Диксън, пише “Мач Телеграф”. Документът е подготвен от адвокатите на “сините”, а вчера бе преведен. Президентът Наско Сираков вече е известил английския богаташ, че доста проточилия се акт е в последната си фаза.

След като Диксън и юристите му се запознаят с договора, те ще имат две възможности. Ако има съгласие по всички точки, Диксън ще го подпише, което от своя страна означава, че трябва да бъде изпратен превод на 3,5 милиона долара по сметката на Левски. Само при това условие ще започне процедурата по джиросване на акциите. 

С тези пари “сините” на секундата ще започнат плащане на сегашните задължения, както и подготовка на по-конкурентен отбор за началото на първенството. Ако Диксън има възражения по договора, то той ще предложи корекции на Наско Сираков и предстоят нови размисли от “синия” лагер. Двете страни обаче доста сериозно са обсъдили в последните седмици всички точки по контракта, така че едва ли ще има значителни разминавания.

В неделя Диксън изпрати писмо до БТА, в което изрази нетърпение в очакването си да получи договора от Левски.