Докато всички си правят шеги и закачки с визуализациите на Джо Диксън, Наско Сираков действа за сериозно изпълнение на проекта, пише „Тема спорт“.

Кандидатът за купувач на акциите очаква да получи договора от собственика на мажоритарния дял. Докато това се случи, Сираков води усилени преговори с различни институции. В четвъртък шефът на Левски е имал важна среща в Министерски съвет.

Там Сираков е говорил със служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков, който е вицепремиер на временното правителство на Стефан Янев. Собственикът на клуба е останал доста време в кабинета на Рашков. Твърде вероятно е дискутирана темата с концесията на стадион „Георги Аспарухов“.

Както е известно, преди години МВР предостави базата безсрочно за безвъзмездно ползване. Земята обаче е на софийска областна администрация, а искането на клуба към предишното правителство бе за концесия със срок 35 години. Този казус обаче трябва да бъде решен от Министерство на спорта.

Освен срещата в четвъртък при Бойко Рашков, претоварената програма на Сираков включва и други важни посещения, за да се придвижат исканията на американския фонд зад Джо Диксън.

Потенциалните инвеститори имат намерение за сериозни цялостни инфраструктурни промени на територията на стадиона. Към момента не е ясно местонахождението на Джо Диксън, но евентуален престой в САЩ е силно проблематичен заради пандемията с коронавируса. 

В Щатите към момента дори не приемат посещения на граждани от Великобритания, а доскоро при пристигане се налагаше 10-дневна карантина. При обратен полет изолацията е наложителна в държавен хотел в Обединеното кралство.