Членът на управителния съвет на Левски Константин Папазов разкри с какво Джоузеф Диксън е подвел ръководителите на "синия" клуб, така че да не се стигне до считаната за сигурна сделка.

"Левски ще го има. Всеки, който обича Левски, не е щастлив, но Левски е свързан със своята непреклонност и своята борба. Смятам, че отново, макар и много трудно, но смятам. Би било и още по-истинско. Левски го заслужава. Единственото място, което е непоправимо на този свят е човешката смърт. Винаги амбициите са по-големи – победата, първото място. Те винаги са били самоцел. Аз съм убеден, че има няколко неща, които са в основната на това Левски да бъде вечен."

"За план Б трябва да питате Наско Сираков, който има ангажимент в провинцията. Рано днес е бил тук. Диксън ни подведе с мащабността на проекта и Левски да тръгне по нов път, както са повече отбори в Европа. За нас беше голяма изненада неговата реакция. Не му хареса договора, защото Наско Сираков се беше презастраховал. Той носи отговорността."

"Смятам, че държавата няма как да помогне, дори да има желание. В България ние сме хора, които… Аз знам колко трудно се намират пари за спорт. Винаги съм смятал, че където може да се помогне, държавата е добре дошла. Трябва да се помогне и на Берое. Реакцията, които биха получили тези, които взимат решенията, ще получат повече негативи."

"Тежко е финансовото състояние на клуба, но е по-добре от миналата година, когато дойдохме. Водят се разговори с нови спонсори, не сме спирали през целия период. Смятам, че Левски представлява много голяма марка. Загуби се някакво време, следвайки прекалено амбициозния план. Няма да кажа лоша дума за Диксън, защото смятам, че имаше добри намерения. Не мисля, че е спекула. Доверие се печели и губи. Решаващото е какво ще вземем като решения оттук нататък."

"Шокът дойде края на януари месец миналата година. С помощта на феновете се подобриха нещата. Акциите се върнаха. Тогава се смяташе, че всичко е спасено. Задълженията са огромни и са в основата на трудностите. Един отбор може да акумулира определен ресурс. Левски има най-голям потенциал и го е показвал. Всички пари, които можаха да бъдат акумулирани, отидоха за изчистване на задълженията най-вече към държавата."

"Фалитът ми изглежда невъзможен. Докато има шанс, клубът ще се бори за това нещо. Камерите тук доказват величието на Котков и Гунди. На панахида сме и почитаме паметта на две големи легенди. Поне тука да запазим малко морал. Левски е най-интересното нещо в държавата. В този момент, поне тука на това место трябва да сме позитивни и да вярваме. Пред нас има надежда да се справим. Дано успеем и после ще е много по-сладко", допълни Папазов.