Бившият собственик на Левски Тодор Батков заяви, че положението на "Герена" е много зле. Той добави, че още от самото начало е имал сериозни съмнение относно Джоузеф Диксън, който направи гръмки обещания, но в крайна сметка всичко се провали.

Ето какво каза адвокатът пред bTV:

"Бях чул, че има някакви разговори с Диксън, но не знаех подробности. Изненадах се от това, което Наско съобщи на могилката на 24 май. Още тогава изразих съмнение, все пак 30 години ръководя голяма адвокатска къща. Някакси не ми се връзваше. България е рискова страна с ниска покупателна способност, Левски има милиони задължения, които трябва да бъдат покрити. Трябва да генерира отнякъде минимум 10-12 милиона лева приходи, за да се издържа. И едва след това идва инвестицията, която сама по себе си също е рискова.

На този етап в България все още е нужен благодетел. Домусчиеви са благодетели на Лудогорец. Те всяка година наливат и то много. В ЦСКА също. В другото ЦСКА също. Стадионът сам по себе си може да бъде построен, но клубът трябва да бъде отделен. Държавата няма отношение. Нашите стадиони са частна собственост, дадени са за ползване. 

Не искам да злобея, но адвокатите, които Наско е наел, трябваше да го предупредят. Човек, който идва да инвестира собствени пари или носи чужди пари, той се усеща. Диксън май не приличаше на такъв. Не искам да го обвинявам момчето. Може би желанието той си го е представял за действителност. 

Много е зле ситуацията в Левски. Тревожно е положението! Мълчанието не помага на никого. Да излезат от клуба и да кажат: "скъпи левскари, ситуацията е тази и тази, моля ви помогнете, кой с каквото може. 

И още един съвет: да обявят отделни сметки - желаещи да дарят на школата, да дарят на първи отбор. Но ние дори нямаме и първи отбор в момента, останали са 12 футболисти. Не знам как издържат, как хранят семейства. Да не губят вяра феновете. Левски ще го има. От държавата да не чакаме, свърши тази работа", каза Батков. 

Снимка: Lap.bg