Георги Дерменджиев е най-успешният треньор в историята на Лудогорец, печелейки 3 титли и вкарвайки два пъти тима в групите на Шампионската лига.

След престоя в Разград, пловдивският специалист води Левски, а за последно беше начело на националния тим, като след като договорът му изтече, той бе наследен от своя съгражданин Ясен Петров.

Дерменджиев говори пред „Мач Телеграф“ не само за Лудогорец, но и за другите ни евроучастници, за случващото се на „Герена“, както и за националния тим. Ето какво каза той.

- Г-н Дерменджиев, ще има ли битка за титлата или отново "Лудогорец" ще вземе златните медали?

- За "Лудогорец" е много важно да има конкуренция, защото така се вдига тяхното качество. Те играят с много по-силни съперници в квалификациите на Шампионската лига. Личи си, че навлизат във форма, като отбор, игрово... Докато другите тимове нямат тази чак такава подготовка. При всички случаи тези състави, които са в момента в Европа, ще са с една идея по-напред от останалите.

- Няма как да не ви попитам и за друг ваш бивш отбор – "Левски". Ще изгрее ли слънце на „Герена“?

- Адмирации към феновете, те бяха хората, които спасиха "Левски". Те държат клуба жив. Наско Сираков също прави каквото може. Трябва много търпение и разбиране, защото ситуацията е трудна. Играчите, които останаха, са много предани. Мисля че в Левски ще преживеят този труден момент и ще са отново силен отбор.

- Предвид скромната селекция може ли "Левски" да бъде отписван?

- Изключено. Като отбор – дума не може да става. Макар и да има много млади момчета, в състава има и опитни играчи. Феновете са зад гърба им. Дано скоро се изясни ситуацията, но е ясно, че ще е необходимо известно време. Левскарите са разумни и търпеливи хора и ще изкачат да бъде готов отборът.