Треньорът на Левски Живко Миланов ще направи три промени по състава си за днешното домакинство на Царско село.

Двубоят на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов" ще започне в 21:00 часа, а младият специалист няма да може да разчита Христофор Хубчев.

Привлеченият като свободен агент на "Герена" защитник страда от травма, заради която бе изваден на почивката по време на домакинството на Арда (0:2) в миналия кръг.

Неговата позиция ще заеме Иван Горанов, който тогава действаше в ролята на крило, а на тази позиция ще се завърне Здравко Димитров.

Атакуващият футболист ще бъде "помилван" след скандала с публикуваното с него видео и ще се завърне сред титулярите.

По този начин партньори на Горанов в отбрана ще бъдат Георги Александров, Христос Шелис и Ивайло Найденов, които ще действат пред Николай Михайлов. Като резерва ще остане Патрик-Габриел Галчев.

Пред карето в отбрана ще бъдат позиционирани Симеон Славчев и завръщащият се сред титулярите Борислав Цонев, а малко пред тях ще действа Георги Миланов.

Освен Димитров по другото крило ще бъде Билал Бари, а на върха на атаката ще бъде Андриан Краев, който ще замени Марин Петков. Младокът и съфамилникът му Мартин ще останат на резервната скамейка.

Малка е вероятността Радослав Цонев да попадне в групата на сините за днешния двубой с Царско село. Халфът получи травма в прасеца в първия кръг срещу Славия (1:2), но възстановяването му върви по план, въпреки това Живко Миланов не иска да го рискува и няма да вземе участие в срещата.

Треньорът на Царско село Антони Здравков пък заяви пред "Тема Спорт", че в тима не се връщат назад към победата над Левски (1:0) през миналия сезон. Наставникът на царете разкри, че в отбора няма контузени футболисти и тимът му ще се опита да спечели точки на "Герена".

"Хубавото преди мача е, че нямаме проблеми с контузени или наказани футболисти. Всички са в нормално състояние и се готвят за предстоящия двубой. Това е мач като всички останали от първенството. Няма нищо по-специално и по нищо не се различава", заяви Здравков.

"Не е редно да коментирам каквото и да е било за Левски. Така няма какво да кажа за моментното им класиране. Не е удачно и не смятам да го правя. Не ни интересуват резултатите от миналата година и не мислим за победата над сините на "Герена".

Единственото, за което мислим, са двубоите от настоящото първенство. При всички положения ще излезем срещу Левски, за да спечелим точки. Който е по-добър от двата отбора, да го покаже на терена и да спечели", добави още той.

До момента Царско село записа две нулеви равенства срещу Черно море и Славия, а в последния кръг загуби от Ботев Враца с 1:2. Левски пък е с нулев актив.

Снимка: Lap.bg