Изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков даде ексклузивно интервю за DIEMA SPORT. Опитният Баждеков сподели, че е умерен оптимист за бъдещето на клуба, но подчерта, че има много работа, докато „сините“ станат самоиздържащ се клуб.

„Дано слънцето изгрее над нашия клуб. Оптимист съм за бъдещето на Левски. Искам да съм умерен оптимист, защото не трябва да се самоуспокояваме и да мислим, че всичко е решено. Има много работа за вършене във всички направление в клуба. Идването на Стоилов е ново начало и мисля, че още в първите дни от идването му се усеща мобилизация на хората, които обичат Левски“, започна Баждеков.

„Предполагам, че в близките дни ще има преструктуриране и на ръководството. Няма да изпълнявам ролята на изпълнителен директор. Оперативната работа в клуб като Левски е доста натоварваща. 18 година и още един период сега са натоварващи. Нека други се заемат с управлението. Аз мога да помагам, ако има нужда."

„За момента не участвам в разговори за нов изпълнителен директор. Аз не знам дали някой може да каже ще има ли спокойствие някога в Левски. Оцеляването на клуба зависи само от него. Трябва да разчитаме на публиката си. Разчитаме на партньорството с Palms Bet, но занапред трябва да създадем такава структура, че да се чувства независим и самостоятелен от всякакви спонсори и благодетели."

„Мисля, че фалитът е избегнат за близките месеци, независимо, че сме под мониторинг. Най-тежкото е преминато. Оттук насетне трябва да се постави добра структура във всички парични стълбове. За съжаление нямам възможност да следя какво се случва в медийното пространство, защото не си тръгвам от клуба преди 19:30 вечерта. Интересува ме това, което знам и което се иска от мен. Задълженията са разсрочени и мисля, че скоро време ще започнем да ги обслужваме."

"Докато бяхме с Мъри и Наско спечелихме 6 пъти титлата, влязохме в ШЛ и играхме четвъртфинал в ЛЕ. Пожелавам и на хората след мен да видят нещо подобно. Няма да стане бързо, но се надявам, че с работа ще ставаме все по-големи оптимисти с всяка следваща година“, завърши Баждеков.