Левски се класира за осминафиналите в турнира за Купата на България, побеждавайки Марек (Дупница) с 2:0 като гост на стадион "Бончук".

"Сините" си решиха задачата още през първото полувреме, когато Димитър Костадинов реализира и двете попадения. Той беше точен в 12-ата и 33-ата минута на двубоя.

Това беше първи успех за треньора Станимир Стоилов след повторния му дебют начело на столичани. Преди това той записа равенства за първенство срещу Локо Пловдив и ЦСКА 1948.


„Сините“ започнаха по-активно срещата и още във втората минута получиха право да изпълнят фаул в близост до наказателното поле след нарушение на Румен Гьонов срещу Матрин Петков. Радослав Димитров застана зад топка и центрира в пеналта, където се получи разбъркване. В последствие Здравко Димитров стреля, но неточно.

Малко по-късно отново Петков нахлу по десния фланг и центрира остро в пеналта на домакините, но бранител на Марек успя да избие. Не след дълго Билал Бари получи добра топка на границата на наказателното поле и стреля, но точно в тялото на съперников защитник.

Секунди по-късно Левски поведе. Радослав Цонев намери отлично Димитър Костадинов в близост до вратата на Марек и той с глава се разписа за 1:0. Това бе първи официален гол за младока с екипа на "сините".

Левски продължи да натиска и стигна до поредна опасност в 15-ата минута. Здравко Димитров навлезе в наказателното поле и подаде към Мартин Петков, който стреля, но ударът му бе избит от защитник на дупничани.

В 17-ата минута Билал Бари подаде на Мартин Петков. Вратарят на домакините Пламен Младенов тръгна да затваря фланговия футболист, Петков опита да се разпише в опразнената мрежа, но не успя да уцели добре топката и тя мина над напречната греда. После Левски получи право да изпълни фаул на сериозна дистанция от вратата. Зад топката застана Радослав Цонев, който отправи силен удар, който обаче срещна напречната греда на Пламен Младенов.

В средата на първата част Здравко Димитров навлезе в наказателното поле на съперника и стреля, но точно в ръцете на вратаря на домакините.

Левски стигна до втори гол в 32-ата минута. Здравко Димитров изведе добре Димитър Костадинов, който нахлу в пеналта, финтира няколко бранители на Марек и с прецизен удар в долния ляв ъгъл на вратата не остави никакви шансове на Пламен Младенов.                         

Домакините допуснаха поредна сериозна грешка в отбраната в 37-ата минута, която накара вратаря на тима да излезе далеч напред, за да пресече. Той обаче не се справи по най-добрия начин и топката попадна в Мартин Петков. Той намери Димитър Костадинов на границата на наказателното поле, но ударът на полузащитника бе неточен и мина покрай десния страничен стълб.

Преди паузата Левски пропусна да вкара трети гол. Андриан Краев изведе Билал Бари срещу Пламен Младенов. Стражът напусна поста си, Бари го финтира, но изпрати топката в аут.

В първите минути на втората част двата тима си размениха няколко добри атаки, но до опасна ситуация пред една от двете врати така и не се стигна.

Левски организира добра атака в 62-ата минута. След многоходова акция топката достигна до Здравко Димитров по лявото крило. Той тръгна към центъра, като на няколко пъти можеше да отправи удар, но бе добре затворен от бранителите на домакините. В крайна сметка топката му бе избита в корнер.

Двайсетина минути преди края на редовното време „сините“ получиха право да изпълят фаул на добра позиция фронтално срещу вратата на домакините. Здравко Димитров изпълни, но над напречната греда.

До края на двубоя двата тима размениха по няколко положения, но до нови попадения не се стигна.

 

Марек - Левски 0:2

0:1 Димитър Костадинов 12'

0:2 Димитър Костадинов 32'

 

Марек: Младенов, Калайджийски, Арсов, Георгиев, Гьонов, Иванов, Близнаков (к), Илиев, Ангелов, Владимиров, Каймакански

Левски: Андреев, Зайков, Шелис, Найденов, Димитров, Бари, Костадинов, Радослав Цонев (к), Галчев, Мартин Петков, Краев