Основен приоритет на Левски до края на годината ще бъде задържането на Георги Миланов на "Герена". Договорът на халфа е до края на сезона, а "сините" искат да го обвържат с дългосрочен контракт, пише „Мач Телеграф“.

Това обаче няма да е никак лесно, защото към момента заплатата на Миланов е над тавана в клуба.

Той получава 15 000 лева на месец, което го прави най-скъпоплатения футболист на "сините" към днешна дата, а Миланов защитава този си статут във всеки мач със синята фланелка. Реално бившият футболист на ЦСКА Москва, Грасхопър и МОЛ Фехервар е най-добрият на "Герена" и това се откроява ясно.

Проблемът на "сините" е, че няма да могат да му предложат увеличение на заплатата, с което да го изкушат да преподпише. В Левски обаче вярват, че уважението и любовта, които всички в клуба и феновете дават на Миланов, ще го накара да остане и за следващия сезон.

Отделно халфът малко или много трябва да е признателен на "сините", че възродиха кариерата му. Припомняме, че той не беше играл над година преди да облече фланелката на Левски. Преговори за нов договор още не са стартирали, но се очаква това да стане в най-кратки срокове.

Има един факт, който притиска солидно шефовете на "Герена". Според клауза в договора на Георги Миланов с Левски всеки може да откупи халфа още през януари, ако плати накуп заплатите, които до този момент "сините" са му платили.

Тогава той ще бъде 4 месеца в клуба, а това означава, че цената му ще бъде 60 000 лева шест месеца преди изтичането на договора му.