Треньорът на Левски Станимир Стоилов е получил отлична оферта от европейски отбор двайсетина дни, след като официално се завърна на "Герена". Предложението е било изключително примамливо, но Мъри е предпочел да бъде лоялен съм "сините" и не си е тръгнал.

Не е имало никакви пречки легендарният треньор да напусне "Герена", защото в договора му няма клауза, която да го задържи.  На всичко отгоре представители на въпросния източноевропейски тим са дошли на крак в България, за да уговарят Стоилов.

"Това се случи няколко дни преди дербито с ЦСКА. Хората бяха доста настоятелни, но Стоилов ги отряза. Би било предателство да напусне Левски по-малко от месец, след като се завърна. А той е повече от верен на "синята" идея", коментираха близки на Станимир Стоилов пред Блиц. 

В събота Стоилов ще изведе Левски срещу Локомотив София в търсене на първа победа под негово ръководство в тазгодишното ни първенство. До момента той записа две равенства (2:2 с Локомотив Пловдив и 0:0 с ЦСКА 1948) и загуби от ЦСКА (1:2) и Лудогорец (2:4). Единственият му успех е за Купата на България с 2:0 срещу Марек Дупница.

Снимка: БГНЕС