Наставникът на Левски Станимир Стоилов призова здравните власти да отменят забраната за мачове без публика. Мъри даде пример със заведенията, които са отворени, въпреки че хората в тях стоят на 50 сантиметра един от друг и не спазват никакви противоепидемични мерки.

“Всички футболисти нямат някакви големи проблеми. Надявам се по-дребните болежки да са изчистени до утре и да сме в пълен комплек срещу Локомотив София. Казах, че от контролата срещу Струмска слава не съм доволен – най-вече от организацията. Иначе имаше добри неща в завършващата фаза, но на този етап това не е основно. За Кордоба има отговор от ФИФА и УЕФА. Вече няма казус и може да се разчита на него".

"На този етап аз и футболистите нямаме големи притеснения от финансово естество. Проблемите ще се отразят на бюджета през следващите месеци. Знаех, че Левски има финансови проблеми, но на мен и футболистите не трябва да се отразява това нещо. Трябва да играем добре и да побеждаваме".

"Локомотив София ми направи добро впечатление, изгражда се в движение. Скокът от Б в А група не е лесен. Имат добър точков актив.Единственото, което ме притеснява, е, че мач без публика не е мач. Трябва да се намери решение. Работят театри, кина, заведения, нощни клубове. Правилата са за всички".

"Не може да важат само за нас. Можеш да си в заведение, но не на стадион. На 40-хилядния „Васил Левски“ ще има 4000 човека. Не може да се слагат забрани, за да се угоди на някакви хора".

"След като от днес за утре слагаме забрани, би трябвало да може да се отменят. В нощните клубове седят на 50 сантиметра един от друг. Има ваксина. Не искаш да се разболяваш, отиваш и се ваксинираш. Държавата е решила глобално проблема – ако искаш, ходи и се ваксинирай".

"Недоумявам какъв е този принцип! Заведенията работят, а на стадиона не може. При по-добра организация може да стоим на 20 метра един от друг. Някой отчита дейност”, каза Стоилов по повод предстоящия двубой на сините срещу Локомотив София, който ще се играе пред празни трибуни заради противоепидемични мерки.

„Рано е да даваме оценка 48 часа след Конгреса. Сираков изрази своето мнение. Аз също съм си казал личното мнение. Сега от Михайлов и нас зависи да се случи нещо добро. Имаше конгрес и прозрачен избор. Оттук нататък много неща зависят и от нас. Не беше лесен изборът. Видяхте, че има недоволство в работата на футбола. Трябва да се изчистят тези неща и да вървим заедно”, коментира Стоилов по отношение на изминалия извънреден конгрес, след което се върна към предстоящото столично дерби с Локомотив:

„Левски има крещяща нужда от точки. Точковият актив не отива на името на Левски. Има двубои, които ги причесляваме в графата “задължителни”. В тях играхме добре, създадохме положения, но не спечелихме. Няма накъде да се отстъпва… Когато Левски не е подкрепян от привържениците си, не играе на ниво. Сега не виждам причина да се дискриминира нашият отбор. Всеки един състезател иска да се покаже пред феновете. Наяли това е целта на футбола”, добави Мъри.