Треньорът на Левски Станимир Стоилов е вдигнал мерника на няколко от основните си играчи. В събота "сините" с кански мъки обърнаха Локомотив (София) за 2:1 на националния стадион.

Те се оказаха догонващи още във 2-ата минута, но стигнаха до успеха с попадения на Здравко Димитров и Билал Бари. Те обаче потрепериха доста за трите точки, като се наложи Николай Михайлов да спасява дузпа. Това бе и първата шампионатна победа за Станимир Стоилов.

Треньорът на "сините" даде да се разбере от кого не е доволен със смените си, пише "Тема спорт". Първият изваден от игра бе националът Радослав Цонев. Халфът трябваше да напусне още в 54-ата минута, а на негово място се появи младокът Марин Петков и се наложи да се правят и вътрешни размествания. Вторият сменен бе братът на Радослав - Борислав. Вместо него заигра привлеченият от Септември (София) Димитър Костадинов. Наред с това Стоилов имаше дежурните си забележки към кипърския младежки национал Христос Шелис. Мъри е недоволен и от партньора му в защита Гьоко Зайков.

Титулярните места на първите трима сериозно започват да изстиват. Още повече, че триото не за първи път играе колебливо. Така бе и в предишните два шампионатни мача на отбора - пораженията с 1:2 от ЦСКА, последвано от 2:4 срещу Лудогорец.

Интересното е, че Борислав Цонев е голмайстор на отбора през сезона. Той има 5 попадения на сметката си. Ако продължава по този начин обаче, на негово място може да стартира Марин Петков. Боби е използван на позицията зад централния нападател, а на нея може да играе и младокът.

Опция за смяна на Радослав е Димитър Костадинов, а на Шелис - Хосе Кордоба.

Снимка: Lap.bg